Hundutställning.

Nu har jag varit på hundutställningar varje helg sedan andra helgen i juni.
Det blir uppehåll nu i 2 helger vilket känns skönt då min fot har pajat.
Den är överansträngd men jag går på den ändå och jobbar.
Har köpte ett stöd som jag ska prova på jobbet, hoppas att den håller.

Vad ska man säga om utställningarna?
Det har gått bra vi som inte alls trodde att Hebbe skulle gå så bra på utställning, fick fel.
Han har allt från släta ettor till att igår så blev han bästa hane med Cert och Cacib sedan blev han BIM(Bäst i motsatskön) Dimma slog honom men det gjorde inte alls nått. Hon var finare.

Nu har man gjort bort de utställningar vi skulle hjälpa till med och det har gått bra.
(Men bara en liten uppmaning att man ska inte ta på sig saker som man inte kommer att slutföra.)

Känner mig trött, det beror mycket på att jag har en förkylning i kroppen som inte vill släppa.

Nu är det 17dagar kvar till semestern.


 


Hebbe t.v och Dimma t.h

Receptet på kakan

 


Kokostoscakaka

Kaka:

200 g smör

4 st ägg

5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

1 dl kakao

3 dl vetemjöl

Glasyr:

1 frp (à 200 g) kokosflingor

1 dl ljus sirap

2 dl strösocker

1,5 dl grädde

75 g smör

 

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp.

Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.

Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

 

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.


Kommentarer
Postat av: Mia

Jaaa! - Den kakan var mumsig och härligt saftig! :)

Nu har jag kopierat receptet så får vi hoppas att jag lyckas lika bra med kakan jag också - Tack!



Krya på dig nu så du är frisk till semestern!

2009-07-07 @ 19:40:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0