Söndag 19/7

Då var det söndag igen.
Idag är det en så där städa, diska och röja dag.
Måste så få det finare nu inför semestern som stundar. 4dagar kvar.
Har hittat igen min frysbag som jag haft borta.
Samt att jag har bestämt mig för att inte samla på glasburkar, man kan köpa en om det behövs eftersom jag så sällan kokar sylt eller dylikt.

Tyvärr så känner jag av att det är ett oväder dvs regn på väg. Mitt huvud gör uppror.

Måste sedan ta och börja tänka på vad jag ska ha med mig till Sthlm.
Jag och min systerdotter åker dit på tors. Får se vad vi hittar på.
Lördagen är för mig iaf planerad, ska på utställning i Lida. Hoppas att det blir fint väder när man ska träffa en massa med trevligt folk. Utställningen blir nog inte lika trevlig som den i Piteå men det beror ju på att det var vi som fixade den där uppe.
Om det någon dag är fint väder eller iaf upphåll kan man ju åka på Skansen. Har som lovat Leonard att vi ska åka dit och 4-åringar brukar komma ihåg allt man säger.
Ska shoppa lite med Karro och fick tipset på att åka till Kista om man inte vill in och tränas en massa med turisterna.
Skulle dock vilja åka till Västermalm och deras oljeaffär.

Nä nu ska jag försöka att städa lite till.

Hej hopp




Dagens middag

Har väl någon gång tänkt att man kanske ska lägga ut ett recept som jag själv har gjort.
Så idag till middag har jag gjort lite lättare mat.
Tyvärr ingen bild.

Recept
½ Galia melon
½ Gul Paprika
1 pkt Halloumi

Skär halloumi i skivor som du sedan delar ytterligare en gång.
Stek dem i stekpanna alt grilla dem gyllenbruna.
Ta ur kärnorna och skär paprikan och melonen i mindre bitar.
Blanda ihop allt och servera.


Hundutställning.

Nu har jag varit på hundutställningar varje helg sedan andra helgen i juni.
Det blir uppehåll nu i 2 helger vilket känns skönt då min fot har pajat.
Den är överansträngd men jag går på den ändå och jobbar.
Har köpte ett stöd som jag ska prova på jobbet, hoppas att den håller.

Vad ska man säga om utställningarna?
Det har gått bra vi som inte alls trodde att Hebbe skulle gå så bra på utställning, fick fel.
Han har allt från släta ettor till att igår så blev han bästa hane med Cert och Cacib sedan blev han BIM(Bäst i motsatskön) Dimma slog honom men det gjorde inte alls nått. Hon var finare.

Nu har man gjort bort de utställningar vi skulle hjälpa till med och det har gått bra.
(Men bara en liten uppmaning att man ska inte ta på sig saker som man inte kommer att slutföra.)

Känner mig trött, det beror mycket på att jag har en förkylning i kroppen som inte vill släppa.

Nu är det 17dagar kvar till semestern.


 


Hebbe t.v och Dimma t.h

Receptet på kakan

 


Kokostoscakaka

Kaka:

200 g smör

4 st ägg

5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

1 dl kakao

3 dl vetemjöl

Glasyr:

1 frp (à 200 g) kokosflingor

1 dl ljus sirap

2 dl strösocker

1,5 dl grädde

75 g smör

 

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp.

Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.

Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

 

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.


RSS 2.0