31/8

Så här nästan 2 veckor senare försöker jag väl skriva ihop resten av semestern som jag haft.

Vi kom fram sent på torskväll till Vårgårda.
På fre regnade under dagen men på kvällen började det klarna upp och det var skönt eftersom vi var bjudna på 60-års fest utav Boggie och Hebbes uppfödare och det blev kräftskiva, väldigt trevligt. Vi dukade långbord i vårat förtält det var 18st som satt där.
Det höll inte på hela natten eftersom vi skulle på utställning dagen där på. Det var en mycket lyckad kväll med en massa trevliga människor.

Då till utställningen så var det ganska så lång väntan innan vi äntligen skulle få gå in i ringen. Det var dock väldigt många unghundshanar så vi fick vänta ytterligare innan det var våran tur. Först ut av bröderna var Henke och han fick en 1:a sedan var det Hebbe som tyvärr fick en 2:a pga pälsen som jag fattade det. Fast jag tar hellre en 2:a av en holländsk domare än utan en Nordisk.
Efter ytterligare väntan var det dags för Gismo och Boggie. Först ut var Gismo som fick 1 och blev 4:e bästa veteranhane. Boggie fick en 1:a och blev 3:e bästa veteranhane vann klassen gjorde Boggies storebror Bastian.
Man får vara nöjd.
På kvällen var det genemsam middag men maten hade vi kunnat vara utan för den var fruktansvärt dålig. Köttet smakade inget men rotsakerna hade de tappat ner hela pepparkaret i, såsen saknade kantarellerna och sedan blev hela vårat bord utan bröd så vi fick hämta eget.

Vi hade anmält Hebbe till Avelsbedömning på söndagen och det bestod även där av väntan. Så tillslut var det våran tur ja vad händer då? Jo då ska visst domarna fika och läsa hundsport....
Jag valde den kvinnliga domaren den dagen när jag hade chansen och när hon såg Hebbe trodde hon att han minst vägde 20kg men jag sa att det gjorde han inte och det märkte hon när hon tog i honom. Han päls gjorde att han såg enorm ut. Så den tyckte hon inte om men jag fick tips om att kamma och åter kamma honom för att få bort allt under ull. Vi skulle kamma honom så mycket så han såg gräslig ut sedan skulle han få fin päls. Man fick verkligen inte använda en kam som skär i pälsen för det förstör den.
Annki tipsade oss om en jättebra borste som tar bort all ull. Nu ser han mycket bättre ut.

På måndagen började vi åka hemåt, stannade först i Skövde hos en kamrat till Gunnar där vi blev bjudna på middag.  På torsdag var vi framme i A-jaur där jakten på bär började.  Var där en vecka.
Kom hem till Umeå den 13/8 på kvällen under fredagen gjordes det inte så mycket var en vända ner till stan.
På lördag em åkte jag till B-holm för jag skulle hjälpa till på deras utställning som ringsekreterare, det var min första gång så jag hoppas att alla som fick kritikerna har överseende med stavningen och stilen.
Det var regning och kallt. Hade tur att jag fick åka hem med en av domarna Ubbie, Tack för det.

Förra helgen var vi i Norge på utställningen och det gick bra för Hebbe han vann båda dagarna med CK och Cert. Väldigt roligt.

Nu är man tillbaka på jobbet dvs är inne på 3:e veckan.
Måste dock säga att jag redan är trött.
Man ska ju egentligen inte klaga för man har iaf ett jobb att gå till det är inte alla som har det.

Efter att ha fått tips av Patricia så ska jag beställa tid hos min frisör och klippa mig.
Hon sa att jag inte skulle ha långt hår för det gör att man ser kortare ut dvs när man redan är kort sedan fick jag verkligen inte ha mittbena. Får väl låta Andreas få fria händer till viss del som han brukar.

Nä nu ska jag ta och kolla lite tv innan det är dags för sängen.

Hej hopp


Kommentarer
Postat av: johanna

Hej! Ja, det känns jätte bra nu när man vet vad det är för någonting och att man ser på honom att det inte gör lika ont länge med hjälp utav smärtstillande!

2009-09-12 @ 08:45:54
URL: http://pluppy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0