Lördag

Ja då var det lördag igen.

Idag har jag var och köpt 2 julklappar sedan gick jag och klippte och färgade håret så nu är jag mörksvart/rött eller hur man ska beskriva det? Där köpte jag även inpackning och fick ett schampoo in på.

Sedan cyklade jag hem och fikade lite innan jag pappa och min kusin åkte och handlade på maxi, köpte lite smått och gott men en sak jag köpte som inte var gott var Häagen-dazs glass med kakbitar de bitarna var äckliga. Detta kanske beror på att jag inte tycker om att äta kakdeg. Får kanske bjuda bort den.

Imorgon blir det en långpromenad efter att jag ätit dåligt och sedan så har jag som inte rört på mig så mycket på sistone har mest varit trött när jag kommit hem från jobbet. Får då passa på att höra slutet på Stieg Larssons Män som hatar kvinnor, en bok som var urdåligt från början men som blivit bättre.

Det känns skönt att man får ställa om klockan imorgon så man får sova en timme längre =)


Att lära känna sakerna på rätt plats och i rätt tid, är att veta hur man skall lyckas med dem.

Ny bokhylla

När vi åkte hem från Sthlm så passerade vi IKEA i Sundsvall och där köpte jag min nya bokhylla, det blev en Billy dock inte hela men nästan ska köpa en annan sorts tv-bänk till. (Se nedan)

Så nu håller jag på att plocka ur allt det som jag haft i den gamla och sedan så ska pappa komma och hjälpa mig att köra bort den.
Varför har man en massa skit kvar? Som ga skolpapper som jag inte kommer att använda igen

Bokhylla
En sådan utan dörrar och en med
image28

Det är denna typ av dörr som jag valt till den andra delen med dörrar
image29

Detta är tv bänken
image30

Sedan ska det även vara ett överskåp men den biten hittade jag inte på IKEA:s hemsida som jag faktiskt är väldigt dåligt gjord eftersom man inte kan hitta igen allt.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, har varit och firat min faster som fyller år imorgon.
Fre och Lör hade jag kurs, läser matvanor hos barn och ungdomar.  Det är verkligen en intressant kurs men man ska inte vara trött och småförkyld när man går den dvs man ska komma ihåg allt som sagts.

GRATTIS UIK TILL SM-GULDET


Resan

Chokladfestivalen
85027-25
Presentatörena Titti Schultz från RIX FM och Magnus Johansson Xoko (Jobbar även som lektor på restauranghögskolan) inför korandet av årets konditor 2007


85027-24
Kreation av Anicka  Larsson från Handgjort, Hägersten85027-23
Sagobröllopstårtan gjord av Maria  Grave som blev 2:a i tävlingen


Roliga och färgglada  praliner och tryfflar
85027-22
Den blåa var det en cigarrsmak på och jag tycker att det var en vidrig eftersmak men de som gillar cigarr tycker nog om denPraliner och tryfflar från Handgjort http://www.handgjortstockholm.se/
som ägs av Anicka Larsson och Jessica Ragnarsson.
Jessica och jag är barndomskompisar och hon blev 3:a i Årets konditor tävling. Grattis!!
85027-2185027-20choklad


Vinnaren av årets konditor 2007 blev Jennie Elmerfors som jobbar på Gateau.
Här med några av kreationerna. (Bilden är lånad)

image27


Det köpte lite choklad, praliner och tryfflar som kommer att njutas av di nått speciellt tillfälle.
Kunde nog ha köpt mer men...Under resan var vi till Erlands grav och planterade Ljung och satte dit ett ljus.
85027-26

Lite kort om resan mer kommer kanske vid ett annat tillfälle.

1 oktober

Ja då var det måndag igen.
Det har hunnit hänt en massa sedan jag skev.

Har hunnit varit på konferens i medlefors med facket det var både bra och dåligt.
Bra att man fick träffa andra inom samma förbund och utbyta idéer och tankar, god mat.
Dåligt var hon riksdagspolitikern dvs socialdemokratern, fråga mig inte vad hon pratade om för jag orkade inte lyssna och sånt här får mig att ännu mer dra mig från sossarna. Nästa gång tycker jag att de kan göra så att man får välja om man vill lyssna på sånt eller om man vill ex gå på en promenad och det hade jag mycke hellre och fler med mig.

Natten till lör hade jag fruktansvärt ont i magen förmodligen pga gaser. Hade så ont att jag varken kunde stå, sitta eller ligga och ett tag var jag inne på att ringa efter en ambulans men på nått sätt lugnade det ner sig och jag somnade och sov 4 timmar sedan började det om men då var klockan 8 på morgonen. Så jag steg upp.
Sedan var dagen "räddad" dvs det var att ligga på soffan och kurera mig.

Igår var jag till pappa och grattade honom. Fick som tur åka med min faster dit och hem så jag slapp bege mig ut i regnet eller dugget.
Sedan när jag kommit hem ätit middag och slappnat av hör jag hur det mullrar men jag trodde det var tv:n tillslut ser jag hur det börjar blixtra och det var inte bara en blixt.
Jag stängde enr dator och tv tände ett ljus och tittade på hur det blixtrade flera gånger om.
Bestämde mig för att lägga mig och läsa i ljusets sken och det var typ då som åskan oxå slutade men jag la mig och sov efter ett tag.

När jag kände att jag var på väg till jobbet att jag hade ont i magen men kunde som inte vända om bara för det utan jag cyklade vidare och har haft ont till och från hela dagen.

Var på CO efter jobbet och köpte ett nytt lyse till cykel som är uppladdningsbart så nu slipper man köpa en massa batterier allt kostade 298:-  då var det ändå 30:- rabatt.

Imorgon ska jag hålla föredrag för ca 40 nyanställad på universitetet. Ska bla prata om hur lönebilden ser ut just nu. Inte för att jag kan det hela men de andra får nig hjälpa mig lite.
Sedan börja min engelska kurs imorgon oxå.

På fredag börjar jag min resa söder ut känns skönt. Hoppas bara att alla är friska på jobbet dvs i våran grupp.


När förnuftet är så klent, så talar den bäst, min herre, som tiger bäst.


RSS 2.0