4 dagar kvar

Ja då är det bara 4 arbetsdagar kvar till lite ledighet.

Vad har jag gjort då?
Handlat lite julklappar men vad jag har köpt berättar jag inte här eftersom man vet aldrig vilka som läser detta.

Igår var jag och gick på stan och handlade lite innan jag gick hem och fikade och sedan blev det en rask promenad till min faster för pappa skulle hämta upp oss där för vi skulle på Forslundas julmarknad. Det var inte så mycket att se där dock, träffade tant my som stod där och sålde bla mattor och dukar.
Pappa handlade 2 saker inte utav henne utan utav Blåbärs systerdotter.

Just det jag var även och hämtade ut min vinst från tipspromenade som jag och min kusin gick och både hon och jag vann. Jag vann ett presentkort på 500:- på ingrids ett väldigt fint pris.

Idag har jag varit på stan och köpt revbenspjäll och bröd, sedan har jag rensat lite i lådor och vikt i hop kläder och försökt städa lite grann men jag måste göra ännu mer men jag vet ju ännu inte om min bror med familj ska bo här eller inte. Sedan har jag även paketerat tryffel, det blev 9 sorter.

Har följt resultaten från Stora Sthlm roligt att se hur det går för dem man känner och hur domarna dömer.
Vinnaren av Schapendoes blev Nilo-Silhouette vh Molengat

image58
(bild från SKK)


Kloka räknar man styckevis, dumma buntvis - alltså är vi dumbommar nödvändigare.


Då var helgen över =(

Känner mig trött och skulle gärna vara ledig en dag till detta beror mestadels på att jag haft kurs i helgen.
Som tur så är det snart jul och nedräkningen har börjat till att få vara lite ledig, har dock lite saker med studierna att göra under lovet.

Igår em och kväll var jag och julshoppade med min syster och hennes dotter.
Jag köpte väl inte så mycket men det gick ändå pengar.
Fick lov att köpa en ny ljusstake eftersom amarylysen på nått sätt föll över den andra och den dog som tur var den nya på extrapris.
Sedan hittade jag en jeanskjol för halvapriset. En juligtröja med armband.

Idag har jag och min kusin varit på Gamlia och tittat på julmarknaden men det var inget som jag direkt kände för men varje år så ska alla dra med sig sina barnvagnar och hundar och så ska de alltid stanna där det är som trängst. Som ni kanske förstår jag gillar jag inte barnvagnar och hundar på marknader, tycker att man kan lämna dem hemma.
Såg dock en fin hund där. Fick lov att fråga vad det var för ras och det var en spansk vatten spaniel eller som den heter Perro De Agua Español. Sa att den var jätte fin och de blev väldigt glad, hon var verkligen lugn och snäll.

Fick ett tips på att man ska kunna göra lite finska jullådor till jul.

Vi träffade en annan av våra kusiner och hon såg mig i ögonen men hälsade inte på mig men på E hälsade hon.
Nästa gång ska jag nog gå fram och säga hej känner du igen mig jag är ju din kusin dvs Rolfs dotter, då kanske hon börjar hälsa.

Hade tänkt att bygga ett pepparkakashus idag men det har inte blivit av. Har som inte bestämt mig vad för typ av hus det ska bli? Har gjort en mall på en kyrka.

Ett gott hopp är mera värt än en usel ägodel.

Skit väder.

Natten till söndag vräckte det ner snö och i dag onsdag är det tvärtom det spöregnar.
Eftersom det nu regnar så leder det ju till att det blir svinhalt ute, det tog mig en timme att gå hem för på vissa ställen var det bambi på hal is.
Hoppas att de är så smarta att de snadar/grusa innan imorgon.
Har skrivit och klagat till kommunen idag om övergångsstället som är här för det skottas så dåligt dvs man måste kliva upp i en snöhög för att kunna trycka på knappen sedan så brukade de aldrig sanda el grusa där heller.
Får se om det blir någon ändring det går ju ganska så mycket med barn där så det är ju en fördel.Idag har jag gjort 2 tryfflar till och en 3:e ligger och försöker stelna.

Mjölkchoklad smaksatt med kardemumma och ingefära (favoriten just nu)
Mörkchoklad smaksatt med kokos
Mörkchoklad smaksatt med mandel
Mörkchoklad smaksatt med skogsbärslikör
Mörkchoklad smaksatt med stjärnanis
Mörkchoklad smaksatt med saffran och chili (het)
Vitchoklad smaksatt med jordgubb
Vitchoklad smaksatt med lime
Vitchoklad smaksatt med björnbär

Kommer iaf att göra 2 till en med lingon och kanel tror jag och sedan en med pepparkakaskrydda men jag har som inte bestämt mig till 100%
Ska försöka fota den påse som jag ska ha med mig som vinst på lillejul som är imorgon så kan jag lägga in den här.
Det väl sagda sägs kvickt.

En härlig kväll.

Kvällen börjar med att jag och Helena äter lite middag och sedan beger oss till Folkets hus, hänger in jackorna och går upp för att vänta in konserten.
Träffar min faster + kusin sedan även Matthias.
Går in och sätter oss på rad 1 som vi trodde var längst fram men det visade sig att de satt 3 el 4 rader stolar framför oss och tillslut börjar det.
En helt lysande och underbar konsert där han Peter Jöback verkligen bjuder på sig själv både i sång och när han pratar om sitt liv mellan låtarna.
Synd är bara att jag inte hade någon bättre kamera än mobilen.
Kom på att det är 3:e gången jag ser honom, första gången var när han var med i Fame och jag och Lotta var och så dem i Sthlm sedan följde jag med min syster på hans julkonsert här på sporthallen även det en underbar upplevelse och så ikväll känner mig helt harmonisk och det var verkligen värt alla pengar och att man fått levt lite snålt.
Kom snart igen!!

Avslutar med 2 bilder från Stockholm i natt
image55
image57

RSS 2.0