Torsdagskväll

Håller på att packa inför min Helsingforsresa imorgon.
Känner mig lite pirrig eftersom jag själv aldrig har bytt terminal på arlanda men jag får väl fråga mig fram och sedan så jag ju över 2 timmar mellan flygen.
Har packat:
*Kläder
*Nessesären
*Smycken
*Skor
*Pengar och Pass
*Mobil + laddare
*Bok + Tidning
*Present
Har säker glömt nått.

Idag har det känt i ryggen efter träningen igår, lite jobbigt att cykla i morse så jag hade tänkt att gå i backen men då kom det en man gående emot mig så då trampade jag bara för att visa att jag kunde göra det.
Hem var oxå lite jobbigt att cykla men vad göra man inte för att vara vacker?

En bra sak kan bedömas från sin baksida


Trött

Ja då har vi haft en ½ hälsodag på IKSU med jobbet.
Första föreläsningen handlade om motivation och dess steg och man märker ju att man fastnat på ett av dem som jag kallar för semestersteget dvs det som man måste tas sig vidare i från.
Sedan var det lunch inte så speciellt med tanke på att de som driver den är utbildad gastronomer.
Andra föreläsningen handlade om kondition. Fick lära sig att det är bättre att börja med att köra 3x20min dvs 3 pass i veckan på 20min istället för 60min en gång i veckan
Efter detta var det då dags för träningen och jag hade valt Afro Power Dance vi var väl ca 20st.
Det var verkligen roligt men jobbigt, visst var det steg och rörelser men som ledaren sa så kan man inte titta på nån annan för då funkar det som inte dvs man tappar bort sig. Ska testa det igen kanske på tisdag.
Så är det bra blir det nog det minst 2ggr i veckan.
Ska kanske oxå testa ett pass som är nytt för i år Free Power Dance.
Sista passet blev yoga men det är inte nått för mig, nej det tyckte jag inte om.
Avslutade dagen med en rundvandring runt den nya byggnaden, träffade en ga klasskompis från gymnasiet som jobbar på Spaavdelningen.

Det kändes i benen när jag cyklade hem, hoppas att jag slipper träningsvärken.
Nu ska jag ta och fixa lite här hemma.

Om arbetet är litet och lönen stor, är det inte utan orsak.


Översvämmning på jobbet.

Översvämmning på jobbet, i vanliga fall står träden på land
I vanliga fall står träden på land

Snart

Ja nu är det bara 3 dagar kvar tills jag är i Helsingfors.
Har iaf fixat pengar, tänkt lite på vad jag ska ha med mig men inte packat eller gjort nått annat jag tänkt att jag skulle ha hunnit med iofs så har jag nu legat och vilat eftersom jag haft ont i huvudet och jag vill inte riskera att bli sjuk.

Imorse spöregnade så frukatnsvärt mycket blev dock bara blöt lite ytterst på höger fot.
När jag kom ner mot fikarummet upptäcker jag att det var fullt av vatten på golvet så jag går in och lämnar kläderna och sedan så går jag med byxorna uppdragna för att titta vart det kommer in vatten så mao blir jag mer blött dvs dyngsur om fötterna, hittar läcka. Det sprutar in vatten genom väggen i ett rum. Ringer de som är ansvariga för huset så de fick ta handom det hela.
Det har läckt in på flera ställen på univ idag och dammen är helt översvämmad.
På nått sätt känns det skönt att bo här för det är väl bara fotbollsplanen som var översvämmad.

Imorgon så ska vi ha en ½-hälsodag så jag har nu i em letat mina träningsbyxor som jag efter månag om och men hittade, nu är träningspåsen packad allt utom skor och vatten.
Ska köra Afro och yoga tror jag.
Mer om allt detta kommer imorgon

Varken ett obetänksamt löfte eller ett felaktigt beslut medför någon skyldighet.
Möte

Ja nu har vi haft vårat medlemsmöte för bostadsrättsföreningen men tyvärr var det bara 5st förutom styrelsen som dök upp, det var fler än vad vi trodde men det är ju dåligt att det var så få men å andra sidan kanske de tycker att allt är bra och inte har nått att klaga på.

Efter mötet så tog jag en promenad på över en timme och hittade några svampar som jag stekte och åt tillsammans med nudlar till middag, detr blev dock en väldigt sen middag dvs kl 19.50.

Nä om man skulle ta och diska och sedan är det bara att gå och sova.


Tiderna förändras och vi med dem.dum

Fattar inte att vissa människor kan vara så dumma att de ställer samma frågor hela tiden eller så beror det antingen på ett de har dåligt minne eller så har de inget annat att prata om?
Bli iaf väldigt less på att få höra samma frågor om och om igen.

Om en vecka är jag iaf i Finland.

Ska ta och sova för att stiga upp och se Carro inatt.Var och en är barn av sina verk.


Studieutskott

Ja imorse fick jag stressa med att hinna allt innan jag skulle ner på avdelningen och delta i studieutskottet.
Cyklade om hemma och lämnade cykeln och gick dit i rask tempo och fick ont i benet igen =( måste kolla upp det.
Väl där träffade jag min "kompis" Roland och han skulle oxå vara med på utskottet. Vi blev dock bara 4st men det gick ju det oxå. Man kan väl säga att det tog kortare tid än om vi hade varit fler...
Fick info om nya kurser mm.

Sedan gick jag en sväng på stan och köpte en portfolio som jag nu ska stoppa alla mina fackapper i.
Var på djurmagasinet eftersom jag sett i en av deras annonser att de hade 50% på hundmat men det var på speciellt foder för ex hundar med klåda mm så hon avrådde mig att köpa det.

Gick en extra lång väg hem men benet gör ont när jag går för fort...

Har inte gjort nått speciellt ikväll utan bara tagit det lugnt, har inte vilat nått.
Jo just det jag har försökt lära mig facebook ( http://www.facebook.com/ ) tycker dock att det var svårt att hitta och söka så vi får se hur länge man ids vara där.

Snart är det bara en vecka kvar tills jag åker.

Ett gott hopp är mera värt än en usel ägodel.


Trög eller?

Ibland måste jag vara verkligen trög iaf när det gäller att bränna skivor, fattar inget ska bränna en iso-fil men får det ändå inte att funka för när jag ska starta programmet så säga det att jag ska sätta in cd-skivan...
Orkar inte hålla på med det längre.

Ja då var det onsdag eller den är snart slut.
Idag fyller Gunnar år så jag ringde och grattade honom och det blev han glad för. Köper väl lite rotfrukter som present för det tycker han ju om. Om jag inte hittar nått i Helsingfors.
När mamma pratade med min bror igår hade hon fått prata med Leonard och han som inte brukar säga nått sa Hej och Mimmi. Så han gör framsteg med det. Tur han kan säga ett vackert namn =)

Blev less på jobbet idag för imorgon kommer jag ju bara att vara där till max 9.30 sedan så ska jag ner på avdelningen och jobba med studieutskottet. Så jag tänkte då att jag skulle ta trapperna så att det inte kommer nån och klagar. Det behövdes verkligen för det kom ju sedan fram att det inte var tagna nått förra veckan, de såg f-rj-vliga ut.
Sedan klagade jag på en och sa åt dem i hennes grupp att hon numera får sortera sin tvätt för det är inte mitt jobb utan det ska hon göra så är det bara, för så lång tid tar det inte.

Idag har jag fått instuderingsfrågorna till den första boken så nu har jag skrivit av dem på datan och börja markera i boken vart svaren finns. Verkar vara en ganska tuff kurs men intressant. Matvanor för barn och ungdomar.

Nä nu ska jag jävlas lite mer med datorn och sedan sova.

Beslutsamhet är ofta konsten att vara grym i rättan tid.Tisdag

Vilken tråkigt kväll. Inget på tv men det känns som att det kommer att vara så en vecka till eller så sedan kommer alla serier att starta och gå samtidigt.

Idag har vi haft genomgång av hur man sköter I-vaxgolv och det var intressant och jag ställde mest frågor bara för att man ska vara säker, det var nästan ingen av de andra som ställde några frågor. En av dem tyckte att det var bra att jag ställde så många frågor.
Sedan cyklade jag till stan och klippte luggen och handlade lite.
Här hemma väntade en av mina kursböcker så det är väl bara att börja läsa.
Just det pengarna har kommit in på kontot och det kändes väldigt skönt.

Igår berättade min bror för mamma att han och Nenne hade trolovat sig. Roligt.
Imorgon fyller Gunnar år.

Nä nu ska jag gå och läsa lite innan jag ska sova.

Beslutsamhet är ofta konsten att vara grym i rättan tid.


Lite gjort iaf

Ja då har jag varit och växlat in pengar glömde dock en rulle 50-öringar.
Det var en utländsk familj före mig så det tog ju sin tid efter barnen höll på och skrika om att maskinen spottade ut några pengar, jobbigt.
Tyvärr gjorde jag ju lite fel dvs jag satt in pengar på en annans konto, det stod nämligen inte att man skulle trycka in clearingsnr:et så jag gjorde inte det. Hoppas att jag får in mina 1313:- på konto bara.
Kollade alldelesen nyss och då fanns de inte där. Får kolla det en gång till innan jag går och lägger mig och finns det inte där då får jag kolla imorgonbitti annars måste jag ju dit imorgon igen. =(

Sedan har jag varit på styrelsemöte för brf. Det gick bra behövde inte göra så mycket. På söndag ska vi ha träff med medlemmarna så de får se vilka som sitter i styrelsen, det är ju många som inte kommer på årsmötena så de har ju ingen aning om vilka som är valda. Samtidigt har de ju inget att säga till om heller och då tycker man ju inte att de ska klaga heller men de gör de ändå som alla andra.

Om 11 dagar åker jag iväg till Finland.
Pengar växlade, skjuts till flyget fixad.

Nu är det CSI


Bruka, ej missbruka dina överväganden.


Kalas

Ja då har vi varit och firat Karro.
Hon fick pengar och smycken från oss.
Trodde att vi bara skulle dit och fika men vi kom hem igen kl 19.35 lite sent för jag hade ju tänkt vila i em.
Får ta och lägga mig efter denna blogg kanske måste bara fixa lite inför imorgon.

Har just varit och duscha eftersom jag luktade grillrök och det är inte så kul.
Karro hade nämligen beställt grillat till middag. Tur att det blev mat över så slapp jag ställa mig och göra matdosa efter det jag kom hem.

Har cyklat 3km sedan jag kom hem.


Om den vise ogillar det, är det illa! Om dåren applåderar, är det värre.


Ok, lördag

Steg upp kl 5.50 för att börja tvätta kl 6.
När jag skulle byta i maskinen upptäckte jag att ventilationen funkade väldigt dåligt för det var imma på rutan samt att det var fuktigt över allt. Ska ta upp det på måndag då vi har styrelsemöte.
Under tvättningen såg jag några avsnitt till av Hells Kitchen.

Klockan 9.30 cyklade jag iväg för att hämta pengar inför Bondens marknad och Karros present.
Tyvärr så var det inte så mycket jag ville ha, var ju mest ute efter rotfrukter och då gul och polkabetor.
Förhoppningsvis kommer dem nästa lördag, man måste vara där vid 10 annars får man stå väldigt länge i kö.
Köpte iaf lite. Tittade på en sport BH, en snygg vattenflaska(99:- lite väl dyr) och en regnjacka på stadium.
Gick till AK och köpte en träningskalender som jag nu ska försöka att använda mig av
Efter att ha gått lite på stan oxå men tunga kassar cyklade jag hem.

Nu har jag vilat och sett sista avsnittet av Hells Kitchen men detta var den sämsta säsongen inte alls lika bra kockar många som gjorde samma fel om och om igen. Vet inte om det verkligen var rätt som vann? Skriver inte vem det blev eftersom det kan vara dem som vill se serien.
Vad ska jag nu titta på när det bara är dynga på tv?

Har cyklat 4km på träningscykeln. Vet dock inte vad jag gjorde igår eftersom jag vaknade med träningsvärk i baksidalår. Känner fortfarande av mitt ben men inte lika ofta.När huvudet är borta skall man inte gråta över håret.


Olas fel

Idag måste jag skylla på min vän Ola. Man ska nog inte läsa andras bloggar.
Ola skrev nämligen att de har börjat se Hells Kitchen så vad gör ja jo jag laddar hem alla avsnitt och nu har jag sett de 5 första, har inte ens haft på tv:n nått idag.
När man ser den serie så undrar man  hur bra man själv är i köket och hur man skulle ta order i från Chief Ramsey?
Skulle man börja gråta eller bara ta emot dem och fullfölja det han  sagt?
Tror själv att det skulle vara väldigt lärorikt.

Imorgon ska jag gå på bondens marknad och köpa goda grönsaker men först av allt ska jag tvätta mellan 6-10 så får jag det bortgjort och kan slappa resten av helgen och vila mitt ben.


Beslutsamhet är ofta konsten att vara grym i rättan tid.


Snälla sluta regna.

Nu har det regnat till och från hela dagen men det blir inge kyligare det ligger runt +16 och det är kvavt.  Det bästa hade varit att det kom ett riktigt åskoväder. Det är ju bara det att man blir ganska så less på vädret men egentligen ska man inte klaga eftersom vi är förskonade mot naturkatastrofer. Sånt oväder kommer inte så högt upp som till oss ännu men kommer vi inte att bli mer rädd om naturen och skydda mijlön så kommer det snart att bli så här för oss oxå.
När vi kom till Filippinerna märkte vi vilka krafter naturen kan ha.

Har fått ont i vänster ben i höfttrakten, hoppas att det går över nu under helgen.
Idag har jag kört maskin på jobbet men det är ganska jobbigt när det är mycket med folk ivägen iofs så kan de ju inte veta att jag ska köra maskin just då och där.

Imorgon ska vi gå och fika med Sam 1 har inte sett dem på ett tag så det ska bli roligt.
Tur att det är fredag imorgon, känner mig ganska så trött.

Fick ett Champagne tips idag Dopff Brut får ta och köpa en lite flaska och prova men man skulle ju ha praliner till men de kanske jag hoppar över.

15dagar kvar

Åsnan känns igen på öronen, den dumme på talet


Onsdag

Idag har jag träffat Sola med döttrarna på jobbet.
Cyklade jag hem  från jobbet och bytte om och gick till stan, bokade en tid för att klippa luggen och träffade Helena hos hennes optiker och där provade jag lite bågar, man blir lite sugen på att köpa nya.
Måste nog ta och boka en tid för koll hos Anna nu när hon kommer tillbaka från mammaledigheten.
Helena och jag gick och fikade på det nya fiket i MVG det var helt ok men ganska så dyrt.
Tog en sväng i några affärer träffade först Niklas och Thomas och sedan Emil ännu en gång nu med Linus.
Det blev en mjukglass innan vi började gå hemåt.
Helena sa att hon hade lärt sig via Oprah att man skulle varje kväll skriva ner minst tre trevliga saker som hänt under dagen då skulle man bli positiv.

Nu ska jag  iaf ta och förbereda inför jobbet imorgon.


Ett gott hopp är mera värt än en usel ägodel.


Oj

Nu känner jag min verkligen less och stressad innan det ännu inte har hunnit inträffa.
Det är nämligen så att jag ska som kompensation få ta KBC helt ensam nästa vecka eftersom jag inte får bli fast i det huset, så av en slump gick jag in på kafeterians hemsida och det visar sig att de öppnar på måndag så med andra ord ska jag hinna ta allt på morgonen som de annars är 3 st som gör.  Det känns som jag måste ringa Göte imorgon och prata med honom om detta.


Till nått annat, hörde på radion idag att de just nu hade ett kollo för överviktiga barn och det lät intressant det är faktiskt nått jag skulle kunna tänka mig att jobba med för jag vet ju själv hur det är att ha och är överviktig. Undra om man skulle ta och kolla upp lite mer om det.

Ja nu är det 17 dagar kvar tills jag ska åka. Har inte gjort nått.
Måste ta med mig pengarna och gå och växla.

Känner mig irriterad.

Det är ingen skam att tiga om man inte har något att säga.


Måndag

Ja då har man jobbat första dagen på veckan.
Hade lovat att jag skulle skura av dvs sk nolla innan klockan 9 imorse eftersom de skulle ha en besiktning men det var inte så lätt när det visade sig att den person som haft maskinen i fredags inte hade ställt den på laddning så jag hade inget batteri.
Så jag fick skura ladda skura ladda bara för att hinna få bort det värsta som tur blev det inte så stor besiktning eftersom de ligger väldigt mycket efter. Tänk om man hade varit elektriker då hade man haft jobb hela sommaren och kunnat tjäna bra men nu är man ju inte det =(.

18 dagar kvar och jag har inte gjort nått av det jag ska hinna.
Har tittat lite på hur jag ska träna i höst tror det blir Tis, Tors och Lör på IKSU och sedan annan träning hemma. Ibland kommer jag inte att kunna träna på lördagar då jag ska läsa en kurs 1 gång i månaden då.

Känner mig mest bara trött, kanske beror det på att det inte känns lika roligt att jobba i Poolen som förut.
Hoppas att kost snart ska ringa och vilja att jag ska komma.
Får väl ta och rycka upp mig som Gunilla brukar säga.

Ska förbereda allt till imorgon tjo hej

Det väl sagda sägs kvickt.


Utställning

Ja då har jag varit och hjälp min syster på deras hundutställning dvs jag har stått i kiosken men jag måste få klaga lite iaf för man tycker ju att det tillhör godton att man får höra ett tack från de övriga som sitter i styrelsen för att man varit där och jobba men det fick jag inte. Ifjol fick jag det men då var de en annan som var ansvarig.
Får se om man ids hjälpa till nästa år men då kanske man inte ens är hemma.
Jo en annan sak, pratade med en uppfödare där och hon var så less på alla snördomare så man undrar ju hur många namn man skulle få om jag skulle göra en upprorslista på hur det är.
Denna uppfödare berättade att hon sagt till en domare att hon inte gillade detta och då påstod han att det inte alls var så utan att Sverige hade den bästa domarkåren men hon sa att så var det inte.

Till nått annat, nu kan jag snart börja räkna ner till min resa till Helsingfors, det är endast  19 dagar kvar och den tiden kommer att gå fort tror jag. Måste hinna göra lite saker innan såsom börja träna, provlaga en sufflé, sätta in och växla pengar mm.

Måste komma på nått nytt mål att spara pengar till men till vad?
Kom gärna med förslag.

Får se om jag ids fara till stan imorgon och kolla på en ny träningsbh men ibland är det jobbigt.

Nu ska jag göra iordning det jag ska ha med imorgon på jobbet.

Tjoo hej

värdelösa lock

Idag hade jag bara tänkt ta det lugnt och ligga på soffan och läsa ut Harry Potter vilket jag ännu inte har gjort.
Ringde först till pappa och bestämde vilken tid vi skulle åka imorgon, ska och hjälpa min syster med hundutställningen.
Sedan ringde jag till henne och meddelade detta.
Vilade en lite stund och sedan klädde jag på mig och begav mig ut i spöregnet ner till stan som tur hann regnet sluta innan jag var nere.
Köpt 3 krukor till mina orkidéer på rea =)
Sedan köpte jag lite underkläder på rea och 3 par leggings dock ej på rea.

Köpte en macka på Sandys och tog en kaffe till och nu till nått som irriterar mig det är dessa värdelösa lock som aldrig håller tätt vad är de till för? Det måste vara en helt värdelös uppfinning.
Jag skulle ha gått på McDonalds och köpt en kaffecool istället men men det får jag göra nästa gång.
Oj vad jag saknar Starbuck det är den bästa cafékedjan skulle kunna åka till Manilla för att få en god kaffedryck!

Nä nu ska jag snart se Friidrott sedan är det bara att hoppa i säng om man ska upp 7 imorgon.

hej hopp

utställningar

image13

Ja det blev bara en vinst under semesterns utställningar och det var i Alfta. Det är därifrån bilden är.
Fast Gismo blev ju tyvärr inte BIR denna dag men han blev BIM och BIR-Veteran.
Det var en bra domare från Solvenien. Ringsekr. uppförde sig väldigt dåligt men de var väl bakis.

I Västerås fick Gismo bara en slät 1:a, Boggie fick Hp och blev BIR-Veteran. Där hjälpte jag även Ante att ställa Zimba men tyvärr blev vi inte placerade i konkurrensen om bästa tik. BIR blev en sonen till Gismos halv syster det var ju kul

Sedan var vi till Lida och ställde för Ritva Raita och vi visste ju innan att Boggie skulle vinna över Gismo och så blev det den här gången oxå. Boggie blev BIR-Veteran och BIS 2:a dock utan rosett.

Det har iaf varit roligt att träffa en massa shappisfolk och prata lite.
De jag har träffat i sommar så delar vi samma uppfattning om en speciellt person.

Dags att dricka lite te för att bli bättre i magen.

Hemma

Nu har jag kommit hem från min resa i södra sverige.
Det var en bra resa men den slutade dock inte så bra.
Först kände jag mig lite småsnuvig och i torsdags mådde jag lite illa.
På fredagen så åt vi middag men min brors familj innan vi åker iväg norrut.
Kände vid middagen att jag mådde lite dåligt men tänkte att det går över och det gjorde det just efter det vi passerat Uppsala för då mådde jag pytom och som tur hittade jag en plastpåse som jag kunde spy i mao så hade jag fått magsjuka och det hade hela min brors familj oxå.
Att gå på IKEA under lördagen var inte så kul när jag mådde illa.
Så det är första gången jag gått ut därifrån utan att köpa nått.
Hittade iaf en soffa som jag vill ha.

Imorgon är jag oxå ledig och så ska jag träffa Ola och Björn.
Sedan börjar träningen och allt med den igen =)

Mer om resan kommer vid tillfälle.

RSS 2.0