Hundutställning i Högbo 16-17/7

gismo
NORDUCH INTUCH HÖGLANDOS GISMO

Just innan vi skulle in ringen blev det fel på ljudsystemet så det blev rundgång och Gismo som är känslig för ljud han började att skaka och det gick knappt att visa honom i ringen och jag förklarade för domare och jag trodde att hon förstod för hon sa ju oxå att det berodde på ljudet men sedan skrev hon i kritiken att han var nervös. Han fick iaf en 1 men igen hp.
Boggie han fick 1 och hp men blev slagen av en tik så han blev inte bästa veteran.

På lördagen då gick det bättre för Gismo eftersom det inte var ljudfel.
Men när jag ställde upp honom på bordet ville han inte visa tänderna för domare utan han morrade till lite så jag fick visa dem sedan fick domare oxå titta och sa då att han saknade en tand och jag på knacklig engelska sa att det har aldrig någon annan domare sagt och då visade domare att han visst hade en tand bort, han har nämligen slagit ut en tand antigen efter utställningen på fre eller så tidigt på lör. Han fick ändå 1 och hp och slog Boggie för första gången denna sommar.
Boggie han ville inte alls visa sig mycket pga att det var några löptikar som satt utanför ringen och en av dem var han som mest kär i lilla Yaya.
Gismo som tiken denna dag och blev bästa veteran men som vanligt vara det bara att gå in och ut ur stora ringen.Utställning i Piteå

7 juli
SGVK-utställning i Sjulnäs. I år var det en sammanslagning med FUR,vilket gjorde att vi var fler utställare än tidigare.
Den trevligaste utställningen vi nånsin varit på.
Den var mycket välordnad, trevlig och duktig domare Ove Germundsson, vackra hundar, fina priser, härliga människor å ett strålande väder = allt perfekt.
En stor eloge till flickorna inom SGVK/FUR som kämpat för att få till en sån perfekt fest. TACK
Att det sen gick bra för Boggie gjorde ju inte kvällen sämre, han blev Bästa Veteran, BIR, BIS 2 veteran, BIS R.

Gismo fick nöja sig med en fin kritik samt ett HP.
Lilla "badkrukan" Yaya fick cert, BTKL 2.

8 juli
Vi är kvar I Sjulnäs, det är varmt, nästan olidligt, hundarna ligger mest under husvagnen I skuggan å dåsar.

9 juli
I dag är det Int. Utställning I Sjulnäs. Det är 12 Schappisar som tävlar, och de kommer från både Norge å Finland, den sydligaste kom ända från Motala. Boggie Bästa veteran, CK, Bhkl 3 och Gismo CK, Bhkl 4
Under dessa dagar har vi haft mycket trevligt med Yaya, Hexa och deras familj från Motala
samt Puli-familjen Romar från Närpes.

RSS 2.0